De warmste week

Getuigenis van “de Puikjes” :

Onze tweeling werd begin 2017 geboren. Véél te vroeg, véél te klein en met véél te veel onzekerheden.

De eerste weken waren een rollercoaster. De ene dag waren we 32 weken zwanger, de andere dag waren we ouders van 2 piepkleine, hulpeloze mensjes. 

Na 5 dagen ziekenhuis begon onze versie van ‘kraamtijd’. Elke dag van 12 tot 7 naar Neonatologie, iedereen die ons een bezoekje wilde brengen op andere gedachten brengen, elke 3 uur kolven want dat is zo’n beetje het enige wat je kán doen terwijl je kindjes door de dokters en verplegers verzorgd worden, … Niet bepaald de Roze Wolk waar we over gehoord en -vooral- over gelezen hadden.

Al bij al deed onze tweeling het geweldig. Ze maakten traag maar zeker de stappen die ze moesten maken, soms met kleine tegenslagjes, soms met grote meevallers. Maar het was zwaar. Stilaan beseften we dat die couveuseperiode niet alleen voor onze kids maar ook voor ons een woelig verhaal was. 

In de dagen voor het ontslag uit het ziekenhuis hoorden we voor het eerst over KOOKOS. 

Ze zouden zowel ons, de ouders van kinderen met een moeilijke start, als onze kids opvolgen in de eerste weken en maanden samen thuis.

 

Bij de eerste kennismaking hadden we al meteen het gevoel dat KOOKOS voor ons een meerwaarde zou hebben. Je bent behoorlijk onzeker als je die kinderen die altijd vol snoertjes en buisjes hingen opeens meekrijgt naar huis. Je weet niet wiens goede raad je dankbaar in ontvangst moet nemen en wat je vriendelijk aan je voorbij moet laten gaan. En je wordt bovendien gek van al die ‘Je baby is nu 8 weken en kan al dit en dat’-nieuwsbrieven! 

De KOOKOS-medewerkster luisterde naar onze ‘belevenissen’, volgde de tweeling om te zien of ze deden wat ze moesten doen op hun gecorrigeerde leeftijd en gaf ons zelfvertrouwen bij elk bezoek een ontzette boost.

Stilaan verdwenen de twijfels en begonnen we voorzichtig te genieten van ons gezinnetje. 

Ze was er ook bij belangrijke mijlpalen zoals de eerste opvolgconsultatie bij de pediater en neuroloog in het ziekenhuis en de eerste vaste hapjes van onze kids. Steeds met raad die ons wijzer gemaakt heeft en op een hele toffe, natuurlijke manier.

 

Bij het schrijven van deze tekst kwamen we tot de constatatie dan die eerste weken stilaan heel vaag worden. We hebben natuurlijk tientallen foto’s van die belangrijke uren, dagen en weken maar we we zijn vergeten hoe hard en ongewoon die tijd was. Dat is goed. We zien dat onze 2 blije baby’s toffe peuters worden en dat is het allerbelangrijkste. We weten nu dat een moeilijke start net zo goed het begin kan zijn van iets heel moois. En aan dat besef heeft KOOKOS zonder twijfel meegeholpen!

44