Een Hanenoudercursus, iets voor jou?

Praten of ruimer nog communiceren, doe je met z’n tweeën.
Iedereen heeft het nodig om begrepen te worden en iedereen wil anderen begrijpen, verstaan of kunnen volgen waar anderen mee bezig zijn, wat ze denken of voelen, …

Wat met kinderen waarbij de algemene en communicatieve ontwikkeling niet zo vlot en automatisch verloopt? We weten dat taal leren voor velen onder hen een moeilijke klus is. Het leren van taal gaat traag. En … als ouder word je ongeduldig, je wil iets doen, je wil je kind beter begrijpen. Je wil tips, hoe kan ik taal en communicatie bij mijn kind stimuleren?

Een HANEN-OUDERCURSUS kan je misschien aardig op weg helpen.
In het najaar van 2021 gaat er voor de twaalfde keer een Hanenoudercursus van start.
Ook ditmaal hopen wij met een aantal ouders een vaste groep te kunnen vormen om de Hanenstrategieën door te geven, maar vooral om deze in te oefenen.

Wij richten ons naar ouders die een grote bezorgdheid hebben omtrent de taalontwikkeling van hun kind en nog iets meer willen doen om de communicatie van en met hun kind te verbeteren. De Hanenoudercursus richt zich naar ouders van jonge kinderen van 18 maanden tot ongeveer 6 jaar. Bij deze kinderen is er geen minimum van taal of communicatie vereist en kan het algemeen ontwikkelingsniveau variëren.
Deze cursus richt zich niet naar ouders van een kind met ASS. Hiervoor bestaat een aangepaste cursus die we nog verder aan het uitwerken zijn. We bieden wel al een individueel traject aan.

Voorafgaandelijk organiseren wij een informatieavond waarin we jullie laten kennis maken met de Hanenoudercursus.
Deze avond gaat online door op DONDERDAG 24 JUNI om 20u.

Wij geven informatie aan de hand van videomateriaal en laten ouders aan het woord.

Wij hopen jullie talrijk te mogen begroeten,

Tot dan!

Katleen, Anouk, Katleen, Manon en Vera

Deelname aan de infoavond kost €10,68. Voor gezinnen die in begeleiding zijn, komt dit overeen met het ondertekenen van 2 begeleidingen. Voor gezinnen die (momenteel) niet in begeleiding zijn vragen we deze ouderbijdrage de avond zelf te betalen.

Graag vooraf inschrijven, dit kan tot 19 juni ‘21 door een mailtje te sturen naar vera.rock@resonansvzw.be met vermelding van naam en geboortedatum van jullie zoon/dochter en de woonplaats.

2314