HANEN Oudercursus : Aankondiging Infoavond

INFOAVOND HANENOUDERCURSUS

Praten of ruimer nog communiceren, doe je met z’n tweeën.

Iedereen heeft het nodig om begrepen te worden en iedereen wil anderen begrijpen, verstaan of kunnen volgen waar anderen mee bezig zijn, wat ze denken of voelen, …

 

Dit geldt uiteraard ook voor kinderen. Van jongs af zenden zij verschillende signalen uit, al dan niet met geluid. Het begint al met wenen; baby’s wenen op verschillende manieren om telkens iets anders te willen zeggen. Nadien wordt dit aangevuld met lachen, brabbelen, fronsen van de wenkbrauwen, weggooien van speelgoed, uitspuwen van eten, … een veelzijdige taal die voor een ouder niet even makkelijk te begrijpen is. Eens een kind anderhalf jaar oud is, verschijnen de eerste woordjes, korte zinnetjes en voor je het weet, kan je praten met je kind.

 

Wat met kinderen waarbij de algemene en communicatieve ontwikkeling niet zo vlot en automatisch verloopt? We weten dat taal leren voor velen onder hen een moeilijke klus is. Het leren van taal gaat traag. En … als ouder word je ongeduldig, je wil iets doen, je wil je kind beter begrijpen. Je wil tips, hoe kan ik taal en communicatie bij mijn kind stimuleren?

 

Een HANEN-OUDERCURSUS kan je aardig op weg helpen.

In het najaar van 2019 gaat er voor de elfde  keer een Hanenoudercursus van start.

Ook ditmaal hopen wij met een aantal ouders een vaste groep te kunnen vormen om de Hanenstrategieën door te geven, maar vooral om deze in te oefenen.

Wij richten ons naar ouders die een grote bezorgdheid hebben omtrent de taalontwikkeling van hun kind en nog iets meer willen doen om de communicatie van en met hun kind te verbeteren. De Hanenoudercursus richt zich naar ouders van jonge kinderen van 18 maanden tot ongeveer 6 jaar. Bij deze kinderen is er geen minimum van taal of communicatie vereist en kan het algemeen ontwikkelingsniveau variëren .

 

Voorafgaandelijk organiseren wij een informatieavond waarin we jullie laten kennis maken met de Hanenoudercursus.

Deze avond gaat door op DINSDAG 11 JUNI om 20u te Sterrenveld 27, 1970 Wezembeek-Oppem (In je GPS kan je best Witte Dovenetellaan 6 ingeven).

Wij geven informatie aan de hand van videomateriaal en laten ouders aan het woord.

Wij hopen jullie talrijk te mogen begroeten,

Tot dan!

 

Vera, Katleen, Ineke en Anouk, logopedisten Resonans

Praktisch

Deelname aan de infoavond kost €10,68. Voor gezinnen die in begeleiding zijn, komt dit overeen met het ondertekenen van 2 begeleidingen. Voor gezinnen waarbij de begeleiding nog niet opgestart was, kan deze starten op dag van deelname aan de info avond. (IDO invullen).

Graag vooraf inschrijven, dit kan tot 27 mei ‘19 door dit strookje op te sturen naar:

Brabantse dienst voor thuisbegeleiding

Sterrenveld 27

1970 Wezembeek-Oppem

ter attentie van Guldemont Ineke

of via e-mail: ineke.guldemont@resonansvzw.be met onderwerp ‘infoavond Hanen’

of mee te geven met jouw gezinsbegeleidster.

 

Wij, ouders van ………………………………………………………………………………. (naam+geboortedatum)

wonende te ……………………………………………………………………………………..…………………………………….

komen met …………….personen naar de info-avond van 11 juni 2019.

 

Handtekening:

386