Kennismaking met emotionele ontwikkeling en de band tussen ouder en kind

RESONANS nodigt je uit !

Eénmalige bijeenkomst voor ouders die een kind met een beperking hebben en voor ouders met een kind met gedragsmoeilijkheden en/of emotionele problemen.

Voor wie?

Ouders van kinderen, jongeren en volwassenen, die bij Resonans in begeleiding zijn of op de wachtlijst staan.

Iedereen die een opvoedingsrelatie heeft met het kind is welkom, evenals ouders van een al volwassen kind die meer te weten willen komen over emotionele ontwikkeling.

 

Herken jij je in een of meerdere van deze situaties?…   Je bent niet alleen!

“Soms is mijn kind zo overstuur of agressief dat ik er niet in slaag om hem/haar weer tot rust te brengen. Ik voel me op die momenten machteloos en soms geraak ik er zelf ook van over mijn toeren.”

“Ik heb het gevoel dat ik de band met mijn kind kwijt geraakt ben. We begrijpen elkaar niet en er zijn geregeld spanningen en conflicten.  Ik wil hier graag verandering in brengen”

“Ik vind het moeilijk om in te schatten wat ik van mijn kind mag verwachten. Soms lukt iets de ene dag wel en de dag nadien weer niet…”

“Er zijn geen grote problemen in de relatie tussen mij en mijn kind, maar ik vind het toch interessant om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Ik sta open voor tips om onze sterke band in stand te houden of wie weet zelfs nog te verbeteren.”

 

Doel

Ouders in vergelijkbare (opvoedings-)situaties samen brengen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.  Wie kan zich immers beter inleven in hoe het voelt om een kind met bijzondere noden te hebben?

Verder willen we die avond verkennen of er rond het thema van emotionele ontwikkeling interesse is voor een vervolgprogramma.

Programma

  • We laten jullie kennismaken met de metafoor van “de draad” (die staat voor verbinding tussen 2 personen) door deze zelf te voelen en ervaren.
  • Vanuit het kader van emotionele ontwikkeling (Došen) en “de draad” (Gerrit Vignero) reiken we een “extra” taal aan om te praten en ervaringen uit te wisselen over de verbinding tussen jou en je kind.
  • We geven een aanzet om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Welke tips hebben jullie voor andere ouders? Wat heeft al gewerkt en wat niet? Wat loopt moeilijk en waar hebben jullie zelf graag tips rond?

 

Waar en Wanneer? 

Maandag 11 maart 2019 van 19u tot 21u in Jeugdherberg Blauwput te Leuven

 

Kostprijs?   Registratie van één contact zoals bij een huisbezoek.

 

Interesse?  

Schrijf je in uiterlijk op 1 maart via ons secretariaat:

Telefonisch: 02/420.22.44

Email: thuisbegeleiding@resonansvzw.be

 

Spreek gerust ook je begeleid(st)er of trajectconsulent aan bij twijfels of vragen.

 

Locatie:  Jeugdherberg De Blauwput: Martelarenlaan 11A; 3010 Kessel-Lo

Op de avond zelf kan je ons bereiken op 0491/71.34.18 (Leen) of 0472/77.48.50 (Davy)

Wij kijken er naar uit om jullie met jullie verhalen te ontmoeten !

 

Leen Beeusaert en Davy Mahieu

 

290