Opvoeden vanuit draadkracht

OPVOEDEN VANUIT  DRAADKRACHT

Bijeenkomsten voor ouders van een kind met een verstandelijke beperking

Voor wie?

Ouders van kinderen, jongeren en jongvolwassenen op schoolleeftijd (ca. 6 tot 23 jaar) met een verstandelijke beperking, die bij Resonans in begeleiding zijn.

Iedereen die een opvoedingsrelatie heeft met het kind is welkom. We streven naar een groep van 4 à 5 ouders/ouderparen. Max. 2 personen per kind.

 

Ben je (nog) niet in begeleiding bij ons en je hebt toch interesse, laat zeker van je horen via onderstaande gegevens.

Interesse kenbaar maken liefst ten laatste 1/10/2018

Herken jij je in een of meerdere van deze situaties?…   Je bent niet alleen!

 

“Soms is mijn kind zo overstuur of agressief dat ik er niet in slaag om hem/haar weer tot rust te brengen. Ik voel me op die momenten machteloos en soms geraak ik er zelf ook van over mijn toeren.”

“Ik merk dat ik niets te zeggen heb aan mijn kind en dat ik me te veel laat doen. Ik zou steviger in mijn schoenen willen staan in relatie met mijn kind”

 

“Ik vind het moeilijk om in te schatten wat ik van mijn kind mag verwachten. Soms lukt iets de ene dag wel en de dag nadien weer niet…”

“Er zijn geen grote problemen in de relatie tussen mij en mijn kind, maar ik vind het toch interessant om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Ik sta open voor tips om onze sterke band in stand te houden of wie weet zelfs nog te verbeteren.”

Doel van de ouderbijeenkomsten

We brengen graag ouders, die een kind met een beperking hebben, samen. Zij missen immers vaak voorbeelden en inspiratiebronnen om de band met hun kind vorm te geven en om te gaan met specifieke situaties tijdens hun ontwikkeling.

Wij geloven heel sterk in het elkaar inspireren en ondersteunen opdat ieder vanuit zijn eigen kracht en in verbinding met zijn kind de (opvoedings)relatie met zijn kind verder vorm kan geven.   Jullie  leren van elkaars creatieve oplossingen voor zaken die jullie dagdagelijks tegenkomen in de omgang met jullie kind.

Hoe gaan we te werk?

Vanuit Resonans reiken wij het kader van emotionele ontwikkeling (Došen) en “de draad” (Gerrit Vignero) aan.

Beide modellen geven ons een extra taal om samen te praten en ervaringen uit te wisselen over de relatie met jullie kind met een beperking.

 

 

 

Wanneer? 

De planning en datums zullen nog meegedeeld worden

Waar?

Dichtstbijzijnde secretariaat (Zellik, Wezembeek-Oppem of Tienen) voor de meeste deelnemers.  Verdere info (adres, wegbeschrijving) volgt

Kostprijs?

Is afhankelijk van het aantal deelnemers.  We informeren u zo snel mogelijk!.

Vragen?

Davy Mahieu: davy.mahieu@resonansvzw.be of 0472/77.48.50

Leen Beeusaert : leen.beeusaert@resonansvzw.be of 0491/71.34.18

584