Wij zijn deelnemende organisatie aan de Dag van de Zorg op 15 maart 2019 !

Op de dag van de zorg op 15 maart 2019 zijn we deelnemende organisatie op het breincafé.  Elke dag focust ons team NAHBIJ op dit thema dat nu centraal staat op de dag van de zorg, HET BREIN, en welke impact hersenletsels hebben. Wij nodigen jullie dan ook uit om aan te sluiten op onze breincafés, in Leuven (Open Therapeuticum Leuven) en Vlezenbeek (Inkendaal).

Breincafé over niet-aangeboren hersenletsel – ‘Brein in reset’

De gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) raken in de eerste plaats de persoon die het letsel oploopt. Maar ook de mensen met wie hij of zij samenleeft, ervaren de breuk in de levenslijn sinds het letsel. Voor de persoon met NAH en zijn familie betekent het letsel vaak een gevoel van verwarring, onrust en onmacht.

Met het ‘praatcafé NAH’ maken we die gevoelens bespreekbaar en doorbreken we het isolement. Mensen met NAH, hun familieleden en mantelzorgers komen er op een informele manier samen. 

Wat is een praatcafé? Het is de plek bij uitstek om mensen te ontmoeten, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Je vindt er geen barkrukken of klikkende biljartballen, maar de sfeer is er net zo ontspannen als in een gewoon café.

 

 

Breincafe in Leuven :

Het initiatief tot dit Breincafé kadert in de Week van de Zorg. Het initiatief is ontstaan binnen het Supportteam NAH en wordt ondersteund door SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Het Supportteam NAH is een Vlaams-Brabants samenwerkingsverband van Resonans vzw, Begeleid Wonen Leuven, Begeleid Wonen Tienen, UPC Sint-Kamillus en OTL Jeugd & Volwassenen. Het wordt ondersteund door SAM, steunpunt Mens en Samenleving.

  • Voor wie? mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun familieleden en mantelzorgers.
  • Wat?  Debat met mogelijkheid tot vragen stellen. Ontmoeting met lotgenoten.

https://www.kennispleinkalender.be/breincafe2019/nl/home

 

 

Breincafe in Vlezenbeek :

Professionelen, ervaringsdeskundigen, patiënten en mantelzorgers gaan in dialoog. Om ervaringen uit te
wisselen, om elkaar te steunen en om wegwijs te geraken in het breinzorglandschap.

Vrijdag 15 maart 2019 van 13.30 tot 16 uur

Revalidatieziekenhuis Inkendaal
Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek

Op het programma:
• Getuigenis van een ervaringsdeskundige
• Rondetafels over de thema’s:
• Gezin met NAH
• Werk en NAH
• NAH-café met koffie en zoets

Iedereen welkom, ook mantelzorgers.
Inschrijven voor 11/3 via tine.bigare@inkendaal.be

 

 

333