Het grote dubbelinterview met Yves Schorpion en An Dejagere

Resonans vzw wisselt van directiestoel.  Voldoende aanleiding voor hèt dubbelinterview met Yves Schorpion en opvolger An Dejagere.

 

Eind 2019 gaat onze algemeen directeur Yves Schorpion met pensioen.  Het is met veel dankbaarheid dat we hem uitwuiven als directeur.  An Dejagere zal de fakkel overnemen als directeur van Resonans.  Het is met veel trots dat we haar verwelkomen als directeur.

Wat volgt is het dubbelinterview dat op een mooie zomerdag ergens in augustus plaats vond…

De warme ochtendzon verwelkomt onze ontmoeting.  Ik groet mijn 2 gasten met een verfrissend drankje, en onze huisfotograaf die het verhaal beeldend zal illustreren.

Neen, we gaan geen feiten brengen, noch een geschiedenis neerpennen.  Improviserend en gemoedelijk komen we graag en gewoon hun verhaal tegen.

An : Ik herinner mij die switch van H&A naar Resonans.  Memorabele avond, in ontspannen sfeer samen met de medewerkers, rondom meeneem pizza’s, toch ook doelgericht.  We zijn geslaagd in het resultaat.  Dat typeert jou wel dat je er bij dat zoekmoment niet bij hoefde te zijn, Yves, vanuit je vertrouwen dat er iets moois zou uitkomen.  Een lachsalvo, die hele avond.  Het werkt al binnen het landschap, “Resonans”.

Ys : Ik was gewend om dingen te regelen, te organiseren met de middelen en mogelijkheden die ik tot nu had.  Het zal de grootste aanpassing vragen dat ik dit niet meer zal moeten doen.  Het gaat niet om de hoeveelheid, maar wel dat er zich een probleem aanbiedt dat om een oplossing vraagt, dat heb ik me heel eigen gemaakt.  Ik kan nu nog niet inschatten hoe ik hiermee zal omgaan?

“Het slijpen van het mes.  Stil vallen geeft vooruitgang.” Yves

“En court de route heb ik mijn inspiratieboekje waar ik onderweg inspiraties opschrijf. “ An

 

Ook volgt in dit interview het vluggertje: 50 Quick Fire Questions

Wat we altijd al hadden willen weten, maar nooit durfden te vragen !

{met dank aan alle medewerkers en het Bestuur van Resonans voor hun bijdrage tot dit vluggertje }  

Het is met veel dankbaarheid dat we hem uitwuiven als directeur.  

Het is met veel trots dat we haar verwelkomen als directeur.

Lees en geniet hier van het volledige dubbele interview !

4538